26. januar 2014

Naivt kreatur?

Jeg  fikk et akkutt behov for å si litt om illustrasjonene som hittil har prydet min nye blogg.

De er en smule naive nettopp for å understreke at drømmen min om å bryte ut av det trygge, i manges øyne er ganske så naiv. Hele prosjektet mitt er jo basert på at noe jeg ikke har jobbet med tidligere skal gå bra. Og selvsagt skal det gå bra, men altså, de mer jordnære blant oss vil vel kalle det naivt å si opp fast jobb for å prøve seg som forfatter. Jeg tilhørte jo den jordnære gruppen tidligere, men nå tror jeg det kan være smart å være litt naiv iblant også.

I hvertfall et par ganger i løpet av livet?

Akkurat som du sikkert tenkte; illustrasjonene i denne bloggen ser ut som om de er kastet sammen på få minutter. Og det er de jo også, helt bevisst. Det er ikke noe mål om at de skal bli så fine. Derimot presser jeg meg til å legge dem ut likevel. Litt sånn for å få det gjort, uten å være så kritisk. Jeg øver meg kanskje bare på å kaste meg ut i det. Bloggen handler tross alt ikke om kveget, ihvertfall ikke sånn direkte...

Ordet kreatur spiller forresten ikke bare på kreativitet/kreatør, men også på den litt negative betydningen av ordet; "Utrykket kan også brukes nedsettende om personer som lar seg drive uten egen vilje eller innsats, som eksempelvis i overført tyding som «umælende tosk», jevnfør med «stemmekveg»." (Wikipedia). Å dilte med i eksisterende jobb, istedet for å lytte litt til min indre stemme, ville vært litt som å "drive uten egen vilje".

Greier jeg å skifte beite, bokstavlig talt, er det p.g.a. vilje til endring. For jeg ikke, og det er jo heller ikke mange som vet om mine gryende planer - ennå.

Så vet du det. Det blir nok naivt kreatur framover også, og mer variert kost etter hvert :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[Forsvant headingen? Klikk her for å starte fra hovedsiden!]